Close

Select your preferred website

  • ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΤΗΣΗΣ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
  • ONLINE CHECK-IN
  • ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΗΣΗΣ
  • ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Προηγούμενο σύστημα πληροφοριών επιβατών

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των αεροπορικών μεταφορών, είμαστε υποχρεωμένοι να συλλέγουμε πληροφορίες για επιβάτες που ταξιδεύουν προς ορισμένες χώρες. Πρέπει επίσης να παρέχουμε σε κυβερνήσεις ορισμένων χωρών απευθείας πρόσβαση στις αεροπορικές κρατήσεις επιβατών. Ωστόσο, παρέχουμε στις αρχές τελωνείων και μετανάστευσης μόνο τις ακριβείς πληροφορίες που ζητούν.

Για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις για την άδεια που πρέπει να λάβετε από την αρχή μετανάστευσης, είναι σημαντικό να μας παρέχετε ακριβείς πληροφορίες. Σας συνιστούμε να παρέχετε αυτές τις πληροφορίες πριν την άφιξή σας στο αεροδρόμιο.

Χώρες που απαιτούν προηγμένες πληροφορίες επιβατών
Μέση Ανατολή και Αφρική Ασία Ευρώπη Βόρεια Αμερική
Μπαχρέιν, Κατάρ και Νότιο Αφρική Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο Καναδάς και
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ταξιδεύοντας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Έγκριση Ταξιδιού από το Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA) και Προγράμματος Απαλλαγής Βίζας (VWP)

Σύμφωνα με το VWP (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα), υπήκοοι ορισμένων χωρών μπορούν να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επαγγελματικούς λόγους ή για τουρισμό για 90 ημέρες ή λιγότερο χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα.

Θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το διαδικτυακό  Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA) τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι σας.

Αλλαγές στις απαιτήσεις εισόδου για τους κατόχους ESTA

Οι ταξιδιώτες στις παρακάτω κατηγορίες δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή να γίνουν δεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος του ESTA.

  • Οι υπήκοοι του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) που έχουν ταξιδέψει ή ήταν στις ακόλουθες χώρες Ιράν, Ιράκ, Σουδάν, η Συρία κατά ή μετά την 1 Μαρτίου, 2011 (με περιορισμένες εξαιρέσεις).
  • Οι υπήκοοι χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) που είναι και υπήκοοι του Ιράν, Ιράκ, Σουδάν, η Συρία.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από χώρες VWP πρέπει να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό διαβατήριο για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η Απριλίου 2016.

Πρόγραμμα Γενικής Εισόδου στις ΗΠΑ

Τα μέλη του προγράμματος Γενικής Εισόδου επιτρέπεται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιώντας τα αυτοματοποιημένα κιόσκια που υπάρχουν σε επιλεγμένα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Το σύστημα χρησιμοποιεί βιομετρική τεχνολογία για να ελέγχει την ταυτότητα των εγγεγραμμένων μελών. Μόνο πολίτες και νόμιμοι, μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να κάνουν αίτηση για να γίνουν μέλη.

Δήλωση απορρήτου Αμερικανικής Ένωσης Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA)

Η Αμερικανική Ένωση Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) απαιτεί να παρέχετε το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας για τους σκοπούς του ελέγχου της λίστας παρακολούθησης, σύμφωνα με τη διάταξη της ενότητας 114 του Κωδικού Ηνωμένων Πολιτειών 49, την Πράξη του 2004 περί Μεταρρύθμισης της Συλλογής Πληροφοριών και Πρόληψης της Τρομοκρατίας και τα τμήματα 1540 και 1560 του Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών 49. Μπορείτε επίσης να παρέχετε και τον Αριθμό σας Redress, αν υπάρχει. Αν δεν παρέχετε το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας, ενδέχεται να αρνηθούμε τη μεταφορά σας ή ενδέχεται η αρμόδια αρχή να αρνηθεί την είσοδό σας στην περιοχή επιβίβασης. Η Αμερικανική Ένωση Ασφάλειας των Μεταφορών ενδέχεται να γνωστοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε υπηρεσίες επιβολής της νομοθεσίας ή συλλογής υπηρεσιών ή σε τρίτα μέρη, σύμφωνα με το δημοσιευμένο της σύστημα δήλωσης αρχείων.

Ταξιδεύοντας στον Καναδά

Ξεκινώντας 15 Μαρτίου του 2016, οι πολίτες των χωρών που δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουνστον Καναδά (με εξαίρεση τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών), θα πρέπει να κάνουν αίτηση για το (ETA) ηλεκτρονική Travel Authorization pριν από την πτήση ή για τράνζιτ στον Καναδά. Η άδεια είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένη με το διαβατήριο του επιβάτη και ισχύει για πέντε χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.